Eten, exploreren en ervaren

Alleen wat we zelf goed vinden raden we aan.

Onze aanraders

De Vlaamse Ardennen zijn meer dan alleen maar fietsheuvels.
Er is vanalles te zien en te beleven.

Degavers (op 18km)

Domein met 20ha grote vijver, middenin een groene omgeving. Er is een wandelcircuit rond het meer en watersportliefhebbers komen er ruimschoots aan hun trekken (windsurfen, zeilen, kajakken, roeien, surfbiken,…) en je kan er ook minigolfen, inline skaten, skelteren en trampolinespringen. Er zijn fietsen en moutainbikes te huur. En er is ook een overdekt zwembad.

De valleihoeve & avonturenpark

De valleihoeve serveren ijsjes met aardbeien en je kan er ook golfen (boerengolf). Als je meer avontuur wilt, heeft The outsider een groot avonturenpark gebouwd aan de Donkvijvers in Oudenaarde.

Voor kinderen

Een toffe zomerzoektocht voor kinderen vind je ook in de buurt! Binnenspeeltuin Zottegem van Kids Play ligt ook in de buurt (13 km van Haaghoek)

Provinciaal Archeologisch Museum

Provinciaal Archeologisch Museum dat je meeneemt naar de prehistorie, de Gallo-Romeinse periode en de vroege Middeleeuwen. Op het binnenplein is er ook een Romeinse siertuin. Er is ook een samenwerking tussen verschillende musea om de portie cultuur ook voor de kinderen interessant te houden.

Ambachtelijke watermolen

Te midden van de groene Zwalmvallei schuilt in Munkzwalm een klein stukje technisch erfgoed. Deze beschermde, ambachtelijke watermolen wordt aan gedreven door de Zwalmbeek.

Ronde Van Vlaanderen

Het Centrum van de Ronde Van Vlaanderen is een must voor elke wielerliefhebber.

De koffiemolen

Heerlijk ontbijtadresje in Munkzwalm met een geweldig terras. Koffiehuis waar je ook lekker kan lunchen.

Café De Zwarte Engel

Dorpskroeg waar je heel lekker kan eten. Toffe mix van Vlaamse gerechten en minder voor de hand liggende schotels. Hele dikke aanrader!

Horenbecca

Hotel naast het gemeentehuis van Horebeke, maar je kan er ook heel lekker eten. Heel vriendelijke mensen. Aanrader!

Le petit cochon

Bistro in de buurt met uitgebreide kaart en verzorgde keuken.